The Effect of Gradually Stirring On Halophilic Bacteria Growth with Artemia salina Nutrition for Salt Production
Abstract
Keywords
Full Text:
PDFReferences
Dumitrascu, M. (2011). Artemia salina SC Biosafety SRL-D. Balneo-Research Journal, 2(4), 119-122.
DasSarma, S. & Arora, P. (2001). Halophiles: Encylopedia of life sciences. USA: Nature Publishing Group.
Falb, M., Muller, K., Ko¨nigsmaier, L., Oberwinkler, T., Horn, P., Gronau, S., Gonzales, O., Pfeiffer, F., Bornberg-Bauer, E., & Oesterhelt, D. (2008). Metabolism of Halophilic Archaea. Extremophiles. 12(2), 177-196.
Marihati, Nani, H., Muryati, Nilawati, Danny W., Syarifudin, M. & Edy, N. (2013). Artemia Salina sebagai Bahan Utama Media Halofilik dalam Pembuatan Garam NaCl Kemurnian Tinggi untuk Industri Garam Beryodium. Jurnal Media Gizi Mikro Indonesia, 4(2), 85-93.
Marihati. (2012). Pengaruh Bakteri Halofilik Terhadap Kemurnian NaCl Garam Rakyat Guna Penerapan Green Industy di Industri Berbasis Garam Rakyat. Jurnal Riset Teknologi Pencegahan Pencemaran Industri, 2(1), 59-66.
Marihati, Nani, H., Asyari, Suwito, Muryati, Nilawati, Danny, W., Syarifudin, M., Edy, N., Winarno, Fajar, A.H., Nelviyanti & Rahayu. (2012). Pilot Project Peningkatan Mutu dan Produktivitas Garam Rakyat dengan Peladangan Garam Sistem Salt House Berbasis Biomanajemen Bakteri Halofilik dan Artemia salina. Laporan Akhir Pengembangan dan Aplikasi Hasil Litbang Teknologi Industri, Balai Besar Teknologi Pencegahan Pencemaran Industri, Badan Pengkajian dan Kebijakan Iklim dan Mutu Industri, Semarang.
Mudjiman & Ahmad. (1988). Udang Renik Air Asin. Jakarta: Bhratara Karya Aksara
Oren, A. (2010). Thoughts on the “Missing Link” Between Saltworks Biology and Solar Salt Quality. Global NEST Journal, 2(4), 417-425.
Pratisto, A. 2002. Statistik Menjadi Mudah dengan SPSS 17. Jakarta: PT.Elex Media Komputindo.
Rejeki, D. S., Asy'ari, M., & Wuryanti. (2009, Desember 22). eprints: Diponegoro University Institutional Repository . Dipetik Oktober 12, 2012, dari Diponegoro University Institutional Repository Web site: http://eprints.undip.ac.id/2905/
Santosa, (2000). Statistik Parametrik (ed. 1). Jakarta: PT. Elex Media Computindo.
Badan Standardisasi Nasional. (2008). SNI 2897:2008 Metode Uji Cemaran Mikroba. Jakarta: BSN
Syariffauzi. (2009). Faktor-faktor yang Mempengaruhi Pertumbuhan Bakteri. Diambil kembali Juli 23, 2011, dari http://syariffauzi. wordpress.com/tag/faktor-faktor-yang-mempengaruhi-pertumbuhan-bakteri/.
Todar, K. (2012). Table of Content: Structure and Function of Prokaryotes. Diambil kembali dari Todar's Online Textbook of Bacteriology Web site: http://textbookofbacteriology.net/structure.html
Unicef. (2006). Report Feasibility Study on Iodozation Using Hand Spray. Jakarta: Ministry of Industri. Seameo-Tropmed RCCN-University of Indonesia.
DOI: http://dx.doi.org/10.36974/jbi.v5i1.821
Refbacks
- There are currently no refbacks.
BIOPROPAL Industri
Published by :
Institute for Industrial Research and Standardization (Baristand Industri) in Pontianak
Agency for Industrial Research and Development, Ministry of Industry
Jl. Budi Utomo No. 41 Pontianak, West Kalimantan, Indonesia
Tel / Fax : +62 561 881393, 881533
email : biopropal.industri@gmail.com
BIOPROPAL Industri indexed in:
