Reducing of Raffinose and Stachyose by Rhizopus oryzae and Lactobacillus plantarum at Soybean Fermentation
Abstract
Keywords
Full Text:
PDFReferences
Duszkiewicz-Reinhard, W., E. Gujska dan K. Khan. 1994. Reduction of Stachyose in Legume Flours by Lactic Acid Bacteria. Journal of Food Science. 59:115-117.
Komari.1999. Proses Fermentasi Biji Lamtoro-Gung dengan Rhizopus oryzae. Jurnal Mikrobiologi Indonesia. 4(1).
Laboratorium Kimia-Biokimia Jurusan Teknologi Pengolahan Hasil Pertanian. 2002. Kamus Istilah Pangan dan Nutrisi. Fakultas Teknologi Pertanian Universitas Gadjah Mada. Yogyakarta.
Omogbai, B.A., M.J. Ikenebomeh dan S.I. Ojeaburu. 2005. Microbial utilization of stachyose in soymilk yoghurt production. African Journal of Biotechnology. 4(9):905-908.
Puspitasari, H. 2005. Pengaruh Penyuluhan pada Ibu Tentang Pemberian Susu Rendah Laktosa Terhadap Perilaku Ibu dan Penurunan Peristaltik Usus pada Anak Diare Umur 6-12 Bulan di Ruang Menular Anak RSU Dr. Soetomo Surabaya. http://www.ojs.lib.unair. ac.id/index.php.
Winarno, F.G. 1993. Pangan, Gizi, Teknologi dan Konsumen. PT Gramedia Pustaka Utama. Jakarta.
Zakaria, F.R. dan N.B. Soesanto. 1996. Pengurangan Senyawa Antinutrisi pada Susu Kacang Merah (Phaseolus vulgaris L) dan Kacang Tolo (Vigna unguiculata L). Buletin Teknologi dan Industri Pangan. 7 (2).
DOI: http://dx.doi.org/10.36974/jbi.v3i2.741
Refbacks
- There are currently no refbacks.
BIOPROPAL Industri
Published by :
Institute for Industrial Research and Standardization (Baristand Industri) in Pontianak
Agency for Industrial Research and Development, Ministry of Industry
Jl. Budi Utomo No. 41 Pontianak, West Kalimantan, Indonesia
Tel / Fax : +62 561 881393, 881533
email : biopropal.industri@gmail.com
BIOPROPAL Industri indexed in:
